2021-11-05 10:30:23• hírek • Bede Emőke

Mutatjuk, hány százalékos átoltottsági arányt jegyeznek a Szatmár megyei tanintézményekben

Csütörtök este Klaus Iohannis államfő bejelentette, hogy hétfőtől a tanulók visszatérhetnek az iskolapadba ott, ahol a járványhelyzet ezt megengedi, ám a jelenléti oktatás engedélyezése az egyes iskolák személyzetének átoltottságától is függ. Az ezzel kapcsolatos részleteket közös rendeletbe foglalja majd az oktatási és egészségügyi miniszter, a két tárca, valamint az Országos Közegészségügyi Intézet (INS) szakembereivel való egyeztetést követően.

Nem sokkal ezt követően Sorin Cîmpeanu azt nyilatkozta, hogy a jelenléti oktatást az alkalmazottak legalább 60 százalékos átoltottságához kötnék. A hír kapcsán az Edupedu az ország minden tanfelügyelőségéhez egy közérdekű adatigénylést továbbított, melyben arra kérték őket, hogy közöljék a megye területén működő tanintézményekben dolgozó alkalmazottak átoltottsági arányát.


A kért adatokat a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség is elküldte, a közölt táblázatból pedig kiderül, hogy a legalacsonyabb átoltottsági arányt jelenleg a szatmárnémeti Draga mea Napközi Óvodában jegyzik, ahol mindössze az alkalmazottak 16 százaléka igényelte az oltást. A legmagasabb átoltottsági rátát szintén egy napköziben jegyzik, a tasnádi 1-es Számú Napközi Óvodában ugyanis az alkalmazottaknak már mintegy 92,85 százaléka kapta meg a vakcinát. Amennyiben a köszöbérték a pénteki egyeztetések után is 60 százalékos átoltottsághoz köti a jelenléti oktatást, Szatmár megye 126 állami oktatási intézménye közül 53-ban marad az online oktatás.


Az alábbi táblázatban a 60 százalék alatti átoltottsággal rendelkező tanintézményeket jelöltük sárgával.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: